Master buddy programma

News / 28-07-2021

Master Buddy’s
Het Master Buddy-programma van de masteropleiding Innovation & Entrepreneurship (I&E) van de Radboud Universiteit koppelt twee masterstudenten aan een startende onderneming om een bedrijfskundig vraagstuk op te lossen. De Master Buddy’s bieden ondersteuning, stellen kritische vragen, hebben een analytische blik of helpen met het ophalen van relevante informatie. Het gaat om probleemoplossers en creatieve denkers die het leuk vinden om een ondernemer een duw in de rug te geven.

 

Dit programma start jaarlijks in september en is opgestart in samenwerking met Startup Nijmegen en Mercator Launch.

 

Innovatie en ondernemerschap

Na de bachelor fase van de opleiding bedrijfskunde, kunnen de studenten kiezen zich specialiseren in de master. Binnen de specialisatie Innovation & Entrepreneurship vind je dus vooral studenten die een passie hebben voor het ondernemerschap en betrokken willen zijn bij innovatieve bedrijven. Voor een aantal is het Master Buddy-programma zelfs een belangrijke reden om te kiezen voor deze opleiding.

 

Een half jaar samenwerken

De opzet van het Master Buddy Programma is even simpel als doeltreffend: een ondernemer zit met een vraag en de Buddy’s denken mee over een oplossing. Het kan gaan om relatief simpele vragen als: ‘hoe kan ik mijn bedrijf opschalen?’ ‘Welke kansen liggen er binnen mijn markt?’ of ‘Wat heb ik klanten eigenlijk te bieden?’. De Master Buddy’s gaan sparren, bieden ondersteuning, stellen kritische vragen, hebben een analytische blik en helpen met het ophalen van relevante informatie. Je mag verwachten dat ze een dagdeel per week hieraan besteden.

Vanaf november 2021 krijgen de studenten vanuit de opleiding de vraag mee om de mogelijkheden voor groei te onderzoeken en de manier waarop rendabel te realiseren is. Het programma wordt afgesloten met een pitch event in januari 2022 waar studenten voor een jury van ondernemers en financiers hun ideeën moeten verdedigen. Na januari zal voor studenten het afstuderen zwaarder gaan wegen en ronden we het Master buddy programma af.

 

Iedereen wint!

Uiteindelijk helpen we elkaar met het Master Buddy Programma. Een ondernemer kan verder met een onderbouwd antwoord op z’n vragen en krijgt een spoorboekje voor groei. De Master Buddy’s ervaren aan den lijve hoe praktijk en theorie met elkaar verbonden zijn. Op deze manier komt iedereen er sterker uit.
De coördinatie van het Master Buddy Programma is in handen van dr. ir Nanne Migchels

We hopen natuurlijk dat vele ondernemers zich aanmelden voor dit programma. Meer informatie via Nanne Mighels